Προσοχή! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με την λήψη cookies σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου  OK  

Πλύσιμο ρούχων: Οι συμβουλές μιας μαμάς

11-10-2020
από eMALLCyprus eMALLCyprus


Πλύσιμο των ρούχων… μεγάλο κεφάλαιο! Μια δουλειά που δεν τελειώνει ποτέ. Μας απασχολει συνεχεια μην τυχόν και βαρεθουμε. Και όμως το πλύσιμο των ρούχων γίνεται πιο εύκολο από ποτέ! Κάθε φορά που είστε έτοιμοι να ανοίξετε την πόρτα του πλυντηρίου σκεφτείτε τα ακόλουθα tips και θα με θυμηθείτε. Σας το λέει μια μαμά που δεν θέλει να σπαταλάει τον πολύτιμο χρόνο της στο πλύσιμο των ρούχων.

  • Βάλτε δίπλα στο πλυντήριο ή ένα καλάθι με 3 θήκες ή 3 ξεχωριστά καλάθια. Χωρίστε τα ρούχα σε λευκά (και ανοιχτόχρωμα), σε χρωματιστά και σε μαύρα (και σκουρόχρωμα) τη στιγμή που τα βάζετε στα άπλυτα. Μόλις κάποιο από τα καλάθια γεμίσει, αδειάστε το περιεχόμενο στο πλυντήριο. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομείτε χρόνο όταν έρχεται η ώρα να βάλετε πλυντήριο.
  • Ελέγξτε όλες τις τσέπες για τυχόν ξεχασμένα χαρτονομίσματα, χαρτιά ή χαρτομάντιλα. Ιδανικό σενάριο να γίνεται αυτή η διαδικασία από όλα τα μελή της οικογενείας πριν τα ρούχα μπουν στα καλάθια.
  • Ελέγχετε πάντα τις ετικέτες των ρούχων.

  • Αν τα ρούχα σας είναι λεκιασμένα, φροντίστε να ρίξετε λίγο υγρό απορρυπαντικό ρούχων πάνω στον λεκέ και μετά βάλτε κανονικά  το ρούχο μαζί με τα άλλα στο πλυντήριο.
  • Κλείστε τα φερμουάρ και τα βέλκρο (π.χ από σαλιάρες )γιατί μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα άλλα ρούχα κατά τη διάρκεια του πλυσίματος. Γυρίστε ανάποδα όποια ρούχα το χρειάζονται (ευαίσθητα, σκούρα τζιν κ.α).
  • Ξετυλίξτε τα γυρισμένα μανίκια ή μπατζάκια.
  • Προτιμήστε να πλένετε τα ρούχα σε χαμηλή θερμοκρασία. Έτσι δεν αλλοιώνεται η σύνθεση των ινών τους και εξοικονομούμε ενεργεία .
  • Μην πλένετε σε υπερφορτωμένο ή μισοάδειο πλυντήριο. Κάντε τον έλεγχο του χεριού; δοκιμάστε εάν χωράει το χέρι σας άνετα στον κάδο πάνω από τα ρούχα.
  • Μόλις τελειώσει η πλύση, βγάλτε τα ρούχα όσο πιο άμεσα γίνεται από τον κάδο για να εμποδίσετε το ζάρωμα και απλώστε τα προσεκτικά. Τα ρούχα πρέπει να είναι τεντωμένα και τα μανταλάκια στο σωστό σημείο. Για να μην δυσκολευτείτε στο σιδέρωμα θα πρέπει τα ρούχα μόλις στεγνώσουν να μαζευτούν και να διπλωθούν άμεσα. Το ίδιο ισχύει και για το στέγνωμα στο στεγνωτήριο. Ακολουθώντας τα απλά αυτά tips θα έχετε χρόνο να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν, να τον περάσετε με αγαπημένα πρόσωπα ή να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να περιηγηθείτε στο www.emallcyprus.com

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική